Wysany: 2010-02-05, 14:32 [M20]Pytanie dotyczace chłodzenia silnika
mam taki problem a mianowicie ogrzewanie dziala poprawnie, tylko ze auto lapie wedlug wskaznika troche za wysoka temperature; tzn. wskazowka przechodzi za polowe i tak sie trzyma.
tak sie dzieje podczas jazdy ale gdy stane i auto pracuje na wolnych temperatura spada. a teraz moje pytanie czy jest to wina termostatu?
dodam jeszcze tylko tyle ze dosyc szybko sie zorgrzewa.
wieczirem moge wrzucic zdjecie zegarow
_________________ Była
e30 325i
e34 525i
Jest
e34 525 24v Touring
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2010-02-06, 20:05, w caoci zmieniany 1 raz
wyglada to tak ze zegar nie pokazywal temperatury wogole ale zmienilem plytke w zegarze i teraz jest tak ze musze z rana puknac w zegar zeby zaczal pokazywac temperature.
[ Dodano: 2010-02-05, 20:11 ]
jesli chodzi o wychylenie wskazówki to zatrzymuje sie zaraz przed nastepna kreska po pionie
clodnice mam zalozona od 2.5 wiec chyba jest dobra zreszta wczesniej bylo ok a nad osobnym wskaznikiem temp myslalem tylko zastanawialem sie czy mozna wykozystac oryginalny czujnik temp
jak musisz puknac w zegary żeby zadziałały to znacyz ze cos gdzies nei łaczy/nie ma dobrej masy.wyciagnij zegary i sprawdz wszystko a twoje probpemy powinny zniknąc
moj tez raz na miesiac nie chce sie obudzic zaraz po przekreceniu stacyjki ale po chwili jazdy juz nie ma tego problemu i pokazuje normalnie
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
znaczy przestalo dzialac po tym jak wybuchla mi nagrzewnica. na jakims forum wyczytalem ze niedzialajacy obrotomierz to win a akumulatorkow znajdujacych sie w liczniku
[ Dodano: 2010-02-05, 22:04 ]
czasem pod wplywm zlosci lune w zegar i obrotomierz zadziala ale tylko na chwile
jak masz inne sprawne zgary to podmień i zobacz czy tamte dzialaja a jak nie musisz posprawdzac wszystkie wtyczki w moim pierwszym e30 też raz działał o a raz nie ale popoprawiałem wszystko i przeszło
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
w sobote dzien beci wiec bede dzialal. a z ta za wysoka temperatura to chyba byl walniety termostat dzis go zmienilem i zobaczymy co bedzie sie dzialo
W końcu raz na jakiś czas wypadałoby go zmienić
Skoro czujnik Tobie działa to może po prostu termostat był już wyeksploatowany i za późno się otwierał. Ja u siebie mam Wahler'a i uważam ich za najlepszych.
Temperature mam lekko poniżej pionu (na pewno jest dobrze odpowietrzona )
Mam zwykłą oryginalną chłodnicę od 2,5l i uważam, że od 2,4d jest zbędna i zwykła od 2,5l w zupełności wystarczy. Nawet na okazyjne wypady na tor. Nigdy mi temperatura nie wyszła nawet kawałeczek ponad połowę, również przy ostrej jeździe po torze jak i stojąc w korkach.
Sprawdź termostat, to nie duży wydatek a warto mieć go sprawnego.
Pamiętaj tylko aby po wymianie go dobrze odpowietrzyć bo m20 lubią dobre odpowietrzenie i lubią jak dużo czasu im przy tym poświęcisz
Pozdrawiam i życzę mniejszych temperatur
_________________ Części do BMW:
mobile:
507-959-200
dzieki za rady:) odpowietrzylem wczoraj i chyba jest dobrze. grzeje super temperatura jak narazie nie szaleje zbytnio. w sumie to wszystko sie okaze jak w poniedzialek pojade do kr do pracy. zgadzam sie z Toba Chmielu chlodnica od 2.5 wystarcza w zupelnosci. do tej pory nie mialem problemow z temperatura zawsze stala na srodku i bylo super. jaja zaczely sie dziac od czasu gdy nagrzewnica mi wybuchla.
[ Dodano: 2010-02-16, 19:01 ]
witam poraz kolejny.zmienilem termostat i niby bylo by dobrze ale jak jade spokojnie to super dziala ogrzewanie ale jak tylko zaczynam wstawiac zaczyna leciec chlodne jak tylko zwolnie znow dobrze grzeje. i co jeszcze zauwarzylem waz ktory idzie z dolu chlodnicy do termostatu jest letni. czy to normalne?