Witam, zakupiłem e30 1.8i m10 coupe i mam taki problem gdy odpalam z nocy to dłuuugo świeci się kontrolka oleju (stanowczo za długo) później jak już jest ciepła to kontrolka gaśnie normalnie.Czy zużyta już jest pompa olejowa?(da rade samemu wymienić?)Czy coś nie tak z olejem?Jestem ,,świeży,, nie wiem o co może chodzić pozdrawiam.
Wysłany: 2010-10-13, 07:46
Jaki masz filtr oleju? Załóż nowy filtr najlepiej Knecht, zalej świeżym olejem i zobaczysz co będzie. Jeżeli masz wkręconego Filtrona to zapewne jego wina.
Kontrolka pali sie bardzo długo 15-20sek. na moje oko to pompa albo olej jak jest cieply silnik to normalnie od razu gasnie
[ Dodano: 2010-10-14, 14:37 ]
poziom oleju pod max taki sam caly czas. ostanio ktos mi napisal ze silnik nadaje sei do remontu jak tak kontrolka sie pali dlugo!
Wysłany: 2010-10-14, 14:05
W bełemkach kontrolka swieci sie gdy cisnienie oleju jest za niskie. . kontrolka na zegarach to nie poziom. wiec jest kilka opcji. zmierz cisnienie. jak bedzie za niskie to bedzie remoncik.
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
zmierz ciśnienie oleju na ciepłym silniku i wiesz już wtedy wszystko
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...