Wysany: 2005-06-03, 23:07 L-jet i LE-jet - jaka jest róznica? jak je odróżnić?
Witam
Jak w temacie - chodzi o mozliwość zidentyfikowania zastosowanego wtrysku.
Model to E30 323 przy założeniu, że nie mogo opierać się na VIN'ie, roku produkcji itp - zagladam pod maske odlądam kompa, albo coś wtym stylu - co je rózni zewnetrznie?
No i drugie pytanie: poniewarz różnica w mocy jest dość spora (11 KM na korzyść LE) - co wpłyneło na przyrost mocy?
Bo wydaje mi się że od strony mechanicznej w obu wersjach silniki były identyczne, czyli: wałki, kolektory, zawory, itp.
Dzieki za konkretne odpowiedzi/wskazówki 8)
pzdr
podczepie się trochę pod post kolegi. Czy zmieniając komputer z L-jet na LE bede miał więcej mocy (M20b20) albo co sie stanie gdybym włożył motronica zamiast L/LE (a sam nie wiem co mam - wiedziałem ale zapomniałem )
**Darco jak to czytasz to napisz jakiego kompa kupiłem do jakiego to wtrysku
_________________ Airbrush Studio
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60
# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i
co do odruzniania kompa czy to jest L-JET czy Le-Jet sprawdz po numerze jaki jest na sterowniku,na forum mozesz sprawdzic w zakladce "dane o silnikach e30" i po kłopocie,pozdroo
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)