BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
L-jet i LE-jet - jaka jest róznica? jak je odróżnić?
Autor Wiadomo
niktun 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 19 Lis 2004
Skd: warszawka
Wysany: 2005-06-03, 23:07   L-jet i LE-jet - jaka jest róznica? jak je odróżnić?

Witam

Jak w temacie - chodzi o mozliwość zidentyfikowania zastosowanego wtrysku.
Model to E30 323 przy założeniu, że nie mogo opierać się na VIN'ie, roku produkcji itp - zagladam pod maske odlądam kompa, albo coś wtym stylu - co je rózni zewnetrznie?

No i drugie pytanie: poniewarz różnica w mocy jest dość spora (11 KM na korzyść LE) - co wpłyneło na przyrost mocy?
Bo wydaje mi się że od strony mechanicznej w obu wersjach silniki były identyczne, czyli: wałki, kolektory, zawory, itp.
Dzieki za konkretne odpowiedzi/wskazówki 8)
pzdr

bachus 
automotive designer

Pomg: 1 raz
Doczy: 27 Wrz 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-06-04, 00:14   

podczepie się trochę pod post kolegi. Czy zmieniając komputer z L-jet na LE bede miał więcej mocy ?? (M20b20) albo co sie stanie gdybym włożył motronica zamiast L/LE (a sam nie wiem co mam - wiedziałem ale zapomniałem :oops: )

**Darco jak to czytasz to napisz jakiego kompa kupiłem ;) do jakiego to wtrysku ;)
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60

# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA

Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i

HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2005-06-05, 14:23   

co do odruzniania kompa czy to jest L-JET czy Le-Jet sprawdz po numerze jaki jest na sterowniku,na forum mozesz sprawdzic w zakladce "dane o silnikach e30" i po kłopocie,pozdroo

niktun 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 19 Lis 2004
Skd: warszawka
Wysany: 2005-06-07, 22:12   

OK
Dzieki

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw