BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: RoboCop
2007-06-06, 16:53
Polerowane fele
Autor Wiadomość
SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysłany: 2005-10-07, 01:57   

Cytat:
bo od recznej roboty bym jak Popeye wygladal

czy ja wyglądam jak Popeye :?: :wink: :lol:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

cinek_sw 
Dezerter

Wysłany: 2005-10-07, 17:50   

a co Maciek ?? ? polerowałeś ?? ?? po wyznianiu Sciganego coraz bardziej utwierdzam siew przekonaniu ze to nie robota w zaciszu na zimowe wieczory :(

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysłany: 2005-10-07, 19:24   

słuchaj jak masz możliwość załatwienia sobie otpowiedniego osprzetu tak jak Ścigany to jest to moe nei mniej pracochłonne, ale mniej czasochłonne...

nie znasz pewnie Kuby który kiedyś miał 325iXa srebrnego ... chłopak jedna ręką (bo miał wypadek na motocyklu i ma prawą rękę tylko w 100% sprawną) w 2 tygodnie wypolerował swoje borbety A 16"/9"

ja akurat polerowałem kanały w głowicy (dużo twardsza) i wyobrazam sobie ile pracy jest przy felgach ... jest taki plus że powierchnie w feldze sa łątwo dostępne :wink:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

duchPW
[Usunięty]

Wysłany: 2005-10-07, 19:33   

kiedyś słyszałem o gościu ( :wink: ), który polerował ranty w ten sposób, że zakładał koło na tył, podpierał tył i wrzycał jedynkę.... a potem przystawiał papierek, ale teraz ma szperę, więc miałby trudniej, chyba, że cały tył by podparł (z obu stron)

jak masz znajomego z maszyną do wyważania kół (albo sam jestes takim znajomym), to masz już podstawy do polerki bez zmęczenia .... ale tylko po wierzchu, bo szprychy w środku, to już raczej tylko wiertarą

P.S.
to nie ja

MrKrYH_e34 

Wysłany: 2005-10-07, 20:10   

Scigany jestem w mega szoku !! !!!!!! naprawde .. polerowalem kiedys swoja felge recznie chyba z 3 dni i nie doszedlem do takiego polysku .. naprawde jestem pelen podziwu !! ! ja jechalem parapet papierkami wodnymi pozniej pasta polerska i filc na wiertarce :/ ale widze ze moja polerka to byla smiechawa naprawde !!

Scigany 

Wysłany: 2005-10-07, 20:23   

Pioter_W napisał/a:
kiedyś słyszałem o gościu ( :wink: ), który polerował ranty w ten sposób, że zakładał koło na tył, podpierał tył i wrzycał jedynkę.... a potem przystawiał papierek, ale teraz ma szperę, więc miałby trudniej, chyba, że cały tył by podparł (z obu stron)

jak masz znajomego z maszyną do wyważania kół (albo sam jestes takim znajomym), to masz już podstawy do polerki bez zmęczenia .... ale tylko po wierzchu, bo szprychy w środku, to już raczej tylko wiertarą

kumpel tak w golfie polerowal , tylko zalezy ile masz do polerowania, auto przez ten czas caly czas musi byc zapalone i musi "jechac"

co do maszyny do wywazania, to owszem, ale one maja dosc mala predkosc obrotowa , a przy polerowaniu musisz naciskac papierem, bo inaczej bedziesz glaskal powierzchnie, a przy naciskaniu hamujesz felge, jeden silnik juz spalilem, a wywazarki nie sa nastawione na duzy opor, a spalenie silnika w takiej maszynie wiaze sie z na pewno duzymi kosztami. pierwsze felgi robilem recznie, efekt byl, ale zawsze czegos brakowalo. Mozecie poprobowac

gg 3437874

duchPW
[Usunięty]

Wysłany: 2005-10-07, 20:55   

hehe -spoko -wiadomo, że podany przeze mnie sposób jest raczej wyłącznie do własnego zastosowania, a nie "seryjnej" produkcji i pewnie nie będzie takiego efektu jak w przypadku, który pokazałeś na zdjęciu .... jednak są ludzie, którzy wszystko muszą sami :wink:

mam kolegę (kto powiedział, że nie mówię o tej samej osobie :wink: ) który nawet opony sam sobie zmienia i wyważa koła, sam lakieruje ... i co do zasady sam kieruje

Odpowiedz do tematu