Panowie zdjąłem wahacze, zdjąłem te metalowe uszy z tulejami.
Nowe tuleje wcisnąłem w uszy i teraz mam pytanie.
Wahacze mam nowe, jak mam nabić te uszy z tulejami na wahacz chodzi mi oto jak to ucho ma być ustawione podczas nabijania, żeby przy montażu wahacza pasowało do tych otworów do których się je przykręca, czy mam posmarować wahacz i tuleje np. plynem do naczyń nabić na wahacz i założy go a płyn da ewentualny poślizg żeby ucho się dobrze ustawiło.
Mam nadzieje że zrozumiale opisałem o co mi chodzi
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2010-11-19, 17:51, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-11-19, 07:30
Tam na tulejce masz strzałkę wskazującą na drugą tulejkę. Ja tam zawsze robię wszystko w poziomie, przecież zawieszenie i tak pracuje góra dół więc co za różnica. Ustawi się tak jak będzie chciało
Na tulejce jest strzałka, ale ona wskazuje jak ma być zamontowana tulejka, bo strzałka wskazuje na punkt w uchu i strzałka z tym punktem mają się zgrywać.
Czyli mówisz żeby mniej więcej w poziomie nabić ucho na wahacz i się samo ułoży.
Panowie podepne sie. Mam maly problem : jak nabic na wahacz te uszy z tulejami (przod)? Mlotkiem probowalem, doszlo do pewnego momentu i dalej nie da rady moze na prasie jakos ?
Wysłany: 2011-07-13, 07:57
Lepiej smarem do opon
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA