Wysłany: 2012-11-03, 21:03 [e30]szwankuje zasilanie pompy paliwa oraz sama pompa 1.6
Witam, mam problem ze swoim bmw e30 1.6 od czasu do czasu nie ma zasilania na pompe paliwa lub sama pompa przestaje działac. po podpięciu na "krótko" również nie działa, a po podaniu napięcia na szczotki pompa znów zyje. Nie wiem czy to ma jakis zwiazek ale jednoczesnie padł centralny zamek.
proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2012-11-06, 11:18, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2012-11-04, 08:46
tygrysek, Na podszybiu masz 3 przekaźniki pod tym plastikiem osłaniającym wiązkę. Przekaźnik pompy to chyba ten do który ma 4 kabelki.:
zielono-fioletowy, brązowo - zielony, czerwony i czerwono-biały
Najłatwiej będzie jak będziesz po kolei wszystkie wyjmował aż pompa przestanie pracować. Potem drutem połącz pin 87b i 30 to pompa zacznie pracować bez przełącznika na stałe.
Ostatnio zmieniony przez Cypisek 2012-11-04, 08:51, w całości zmieniany 1 raz
zgadzam sie z tym , ale jesli pompa zacznie działac to silnik czodzi dobrze..
[ Dodano: 2012-11-04, 14:11 ]
podłaczyłem tą pompe tak jak mi radzili tutaj wczesniej czyli zmostkowałem piny i chodzi juz 20min i nic sie nie dzieje, nie wyłącza sie ani nic.. Przekaznik tez sprawdzałem i reaguje na napięcie. Czy jest mozliwosc ze po drodze jest jakies zwarcie które niszczy pompe?
zaden siłownik nie reaguje bez względu na to którym zamkiem zamykam czy jednymi drzwiami czy drugimi
[ Dodano: 2012-11-04, 17:54 ]
mam jeszcze takie pytanko. jechałem teraz i autko nie chciało sie zbierac na obroty powyzej 2tys, po prostej jeszcze wyczodiło ponad 2 ale pod górkę było dwa i jechało strasznie powoli. czy to moze byc spowodowane malym cisnieniem paliwa?